maandag 26 januari 2009

Risk


Vrijdagavond nog eens een aloude traditie van onder het stof gehaald : avondje "zonder-schroom-bloedbad-aanrichten-over-de-hele-wereld", oftewel avondje "Risken". Met Kerstmis heb ik een "nieuwe" versie van dit spel gekregen. Het werd dus dringend tijd om de doos te openen.

Wat moet je je voorstellen bij zo'n avond? Om te beginnen vergt dit enige voorbereiding. Het belangrijkste is natuurlijk den drank en de hapjes. Voor den drank konden we rekenen op een uitstekende selectie van de fijnste wijnen uit één onzer zijn wijnkelder. Handig dat wij altijd mogen proeven van deze wijnen, steeds zorgvuldig en weloverwogen uitgekozen!

Voor de hapjes was het teamwerk. Het resultaat : een allegaartje "gezonde hapjes" (rauwe wortelen, bloemkool, witloof, tomaatjes met bijpassende "light-sauskes"), gevolgd door een reeks "minder-gezond-doch-nog-niet-extreem-vettige-nest" (Lu Cracotte, Oven Baked chips, heerlijk zelf gemaakte pinda-koekjes) om te eindigen met "hoe-vettiger-hoe-prettiger" (chips, nootjes, nog meer chips, nog meer nootjes en kers op de taart : BOULETTEN!!). Rammel dit allemaal door elkaar gedurende vier uur. Niemand had het zien aankomen dat ik toen zei :"Zet die pizza nu maar in de oven!" En ook die ging nog vlotjes binnen... Ik hoef u niet te vertellen dat we allemaal een tikkie "overboeft" waren :-)

Het eerste spel nam een drie-tal uurtjes in beslag. Gelet op de nieuwe regels hier en daar, de oeverloze discussies over tactiek, (al dan niet tijdelijke) bondgenootschapen, en interpretaties van de regels, viel die drie uur nog goed mee. Daarom ook dat we besloten er nog een tweede spelletje aan te plakken, met het idee dat het nu wel vlotter zou verlopen. Helaas pindakaas, om 4u 's morgens zaten we nog aan ons tweede spelletje. Oververmoeid, vol gefret maar toch te trots om een ander te laten winnen, kwam er pas om 4u een einde aan het tweede spelletje...

Zeer geslaagde avond, en wat mij betreft, voor herhaling vatbaar!!

Geen opmerkingen: