dinsdag 27 januari 2009

Jacuzzi op terras?


Hoe dik moet een terras van een appartement zijn om sterk genoeg te zijn om een jacuzzi te dragen? En hoe lang kan je hierover discuteren zonder dat één iemand weet wat het nut hiervan is? Wij hielden het toch een dik half uur vol schat ik, kwestie van creatief om te springen met je middagpauze ;-)

Nu, enig opzoekwerk leverde volgende resultaten op. De Laguna Beach (de Ferrari onder de jacuzzi’s) met zijn 2 ligplaatsen en 4 zitplaatsen, 74 jets, aromatherapie, waterval, enz.enz. heeft een leeg gewicht van 330 kg en een vol gewicht van ongeveer 2200 kg. Het desbetreffende terras moet dus sterk genoeg zijn om een gewicht van 2200 kg + 6 personen te dragen. Hoe je dat berekent? Ik heb er geen flauw idee van! Maar bij deze beste collega/vriend K., nu weet je wat je moet vragen bij je zoektocht naar een loft hè ;-)

1 opmerking:

Mike zei

Voor een jacuzzi heb je al snel te maken met een vloerbelasting van circa 500 kg per vierkante meter. Meer informatie en/of advies omtrent jacuzzi's en zwemspas kun je eenvoudig vinden op www.spamerken.nl