donderdag 19 februari 2009

Quiz : "originele" antwoorden

Nog een selectie uit "originele antwoorden" van de quiz ...


- Captain Jack Sparrow ipv Adrien de Gerlache (X was een Belgische ontdekkingsreiziger en officier in de Belgische Koninklijke Marine. Hij leidde de Belgische Antarctische Expeditie van 1897-1899. Zijn gezelschap was het eerste dat overwinterde op de Zuidpool. Als we u er nog bij vertellen dat hij deze expeditie ondernam met het schip de Belgica, kan u ons dan zeggen welke ontdekkingsreiziger wij zoeken?)


- Sturm Saucissen ipv Schutzstaffel (De SS, een organisatie binnen de Duitse nazi-partij NSDAP, werd in 1925 opgericht en was oorspronkelijk de persoonlijke lijfwacht van Adolf Hitler. Deze had haar eigen kentekens, uniformen en militaire rangen. Ze wordt gezien als de wreedste en bruutste tak van de nazi-organisatie, en is in de processen van Neurenberg formeel bestempeld als criminele organisatie. Waarvoor staat de afkorting "SS"?)


- Seven Up ipv Cola ZERO (in elk antwoord in ronde 3 zat een getal ; veel ploegen hadden dit door en gokten bij deze vraag in de juiste richting)( In de Bond-film Quantum of Solace drinkt James Bond niet langer Wodka-Martini. Of dat was althans de bedoeling van een bedrijf dat er ruim 6 miljoen euro voor over had om een speciale versie van een drankje in de film te lanceren. Men wou zelfs zo ver gaan dat "double O seven" voortaan anders zou moeten worden uitgesproken. Weet u dan over welk drankje het gaat?)


- Four non blondes ipv 10000 Maniacs (ze maakten in zelfde ronde een gelijkaardige redenering)


- Rain down on me/Rain ipv Message in a bottle (Sinds begin jaren 90 mag men op Rock Werchter geen plastieken flessen mee naar binnen nemen. De onrechtstreekse aanleiding hiertoe was Iggy Pop die een oproep lanceerde om plastieken flessen te gooien. Dit leidde echter tot onverwachte gevolgen bij het optreden van een volgende groep. Geef de titel van het liedje dat een regen van (plastieken) flessen veroorzaakte. Immers hwat plastieken flessen waren nog gevuld en dat noopte de EHBO tot overuren.)


- Snoop Dog ipv Ice-T (elke foto had iets te maken met drank of eten)


- Noteboom ipv Keith Haring (elke foto had iets te maken met drank of eten)


- Peersman ipv Keith Haring (elke foto had iets te maken met drank of eten)


- Thé Lau ipv Meat Loaf (elke foto had iets te maken met drank of eten)


- De Tepelsappelaars ipv de Pietermannen (De Leuvenaars hebben 2 bijnamen: 1 daarvan is de "koeienschieters" deze verwijst naar het historische feit van 1691 toen de inwoners van Leuven op een nacht het vuur op verdachte gestalten openden. De Leuvenaars werden op dat moment belegerd door de Fransen en waren in de waan dat ze op vijandige soldaten schoten. De volgende morgen bleek echter dat ze een kudde koeien beschoten hadden.
De tweede naam verwijst naar de inwoners van de oudste parochie. Welke bijnaam is het?)


- Regionale Overkoepelende Damesachtervolgende Associatie ipv Recht Op Doel Af (De laatste jaren speelde er een heel legioen Belgen in de Nederlandse competitie. 1 van de ploegen waar er het meeste Belgen neerstreken was RODA JC. Weten jullie waarvoor de afkorting RODA staat? JC staat voor Juliana Combinatie.)

1 opmerking:

Anoniem zei

Bij elke vraag die ik lees krijg ik weer meer en meer spijt. Dju toch! ik had echt Theo Maassen moeten laten vallen!