maandag 23 februari 2009

Westerlo - Club Brugge


Gisterenavond nog eens naar "mijn clubke" gaan kijken. Westerlo ontving in het "kepke" (de stadionspeaker spreekt steevast over het "kepke" i.p.v. "het Kuipke") Club Brugge, een top-affiche dus. Althans, op papier, want zo’n hoogstaande match was het helaas niet. Maar dit neemt niet weg dat ik me toch weer geamuseerd heb.


Goed op tijd in het stadion, konden we weer een mooi plekje inpalmen op de staantribune, vlak naast de "harde kern" van de Westelse supporters. Deze waren gisteren "versterkt" met een semi-fanfare die de beste carnaval-nummers naar boven haalden, met als favoriet " de zotten van Geel". Blijkbaar wordt deze gemeente uit de Kempen al eens bespottend bezongen door andere inwoners van de Kempen.


Verder waren het de bezoekers uit het verre West-Vlaanderen die toegezongen werden met gezangen zoals : "Oh, wat is het stil aan de overkant", "Cercle is de ploeg van ‘t stad", "Brugge is een counterploeg" en "Zing nog eens een lieke".


De Westelse supporters zijn ook niet vies van een vleugje ironie. Zo konden ze het niet nalaten om de coach van de tegenpartij, de "Jacky" te "bejubelen". Voor niet voetbalkenners : de Jacky is zelf niet zo populair bij de Brugse supporters (althans bij sommige toch niet). Pijnlijk was wel een beetje, dat net op dat moment Brugge op voorsprong kwam...
Doch later in de match toen Westerlo verdiend gelijk maakte, werd opnieuw de Jacky op de korrel genomen met "Jacky aan de dop olé olé" :-)


En het moet niet altijd origineel zijn... "Stijnen janet, Stijnen janet, Stijnen, Stijnen, janet"... het hoort er allemaal bij natuurlijk. Heerlijk toch zo een avondje tussen voetbalsupporters staan. Echt leerrijk is het niet, maar wel zeer ontspannend en vooral bij momenten zeer grappig.

18 april : volgend afspraak voor top-affiche. Tegen "ploegske" uit het Brusselse... Misschien dat ik dan wel te vinden zal zijn in het vak van de bezoekers... :-)

Geen opmerkingen: